כולנו היינו שם; לאחר או בזמן בישול ארוחה, גילינו לפתע שחלק מהאוכל נדבק לדפנות הסיר וקשה להסיר אותו. זה מתסכל ודורש מאיתנו לנקות את הסיר ביסודיות יתרה בתום הבישול. בנוסף, האוכל שנדבק לסיר נשרף ומשפיע על הטעם והמראה של המנה. כמו כן, אנחנו עלולים להפעיל כוח מופרז בעת הניקוי שלו, ואף להשתמש בכלי ניקיון לא מתאימים בגלל תסכול (למשל, לגרד את האוכל הדבוק עם סכין) וכתוצאה מכך לשרוט את הסיר וכך להתחיל לאט לאט בלאי שבסופו של דבר יהרוס אותו. אז מה נעשה? סיכמנו בעבורכם מספר שיטות יעילות שיבטיחו שהאוכל לא יידבק לסיר:
כך תמנעו מהאוכל להדבק לסירים
השתמשו בסירי נון-סטיק
סירי נון סטיק הם סירים שיכולים להיות עשויים ממגוון חומרים כמו נירוסטה, ברזל יצור, אלומניום – מה שתרצו. העניין הוא שיש להם שכבה נוספת של טפלון. טפלון הוא חומר שמונע הדבקות והוא לא רעיל בעת חימום, ולכן הוא חומר מצויין ליצירה של שכבת הבידוד בין האוכל לסיר. דרך אגב, טלפון הוא חומר מצויין שמאפשר ליצור נון סטיק גם בכלי מטבח אחרים, ולא רק סירים. למשל – הוא מככב גם במחבתות ומשמש אותן כמחבתות נון-סטיק.
אל תתקמצנו על השמן
אחד השימושים העיקריים של שמן בזמן בישול הוא הכושר שלו למנוע מהמזון להידבק. שימון של סיר לא תמיד נועד להיות חלק ממרכיבי המתכון, אלא שהוא נטו מאפשר לנו לבשל בבטחה מבלי שהאוכל ידבק. אז שמן הוא מאוד חשוב, ואם אתם רוצים להכין משהו בסיר אבל לא להשתמש בהרבה שמן מסיבות דיאטטיות, אז ההמלצה היא לשפוך הרבה שמן לסיר, להרתיח אותו, לערבב ולשמן טוב טוב את כל המשטח, ואז לשפוך חלק החוצה בעוד שכל משטח הסיר משומן הייטב.
הימנע מלהזיז את האוכל מוקדם מדי
כאשר המזון מונח על משטח חם, החלבונים והסוכרים עוברים תגובה המכונה תגובת Maillard, אשר מובילה להשחמה ולקרום במזונות כמו בשר, דגים וירקות מסוימים. בהתחילה, המזון עשוי להידבק למשטח של הסיר עקב קרישת חלבונים. אך ככל שתגובת Maillard מתקדמת, נוצר קרום על המזון, והוא משתחרר באופן טבעי ממשטח הבישול. אם תנסו להזיז את המזון בטרם עת, אתם עלול לשבור את הקרום שנוצר, מה שיוביל להידבקות ולבישול לא אחיד.